Hoe kan ik Grand Prix Radio België luisteren in Nederland?

Sinds het Formule 1 seizoen 2023 is het helaas niet meer mogelijk om – zonder omwegen – Grand Prix Radio België in Nederland te beluisteren. Dit heeft alles te maken met de televisierechten die zijn gekocht door ViaPlay. Voorheen had het radioprogramma van Olav Mol de rechten in Nederland, waardoor we het radiocommentaar gemakkelijk via de Grand Prix Radio App onder het commentaar van de ViaPlay beelden konden zetten. Even synchoniseren van beeld en geluid en klaar is Kees! Echter, hebben ze sinds het seizoen van 2023 niet meer de rechten in Nederland. Daardoor zijn ze naar België verhuisd, waar ze wel de rechten hebben voor het maken van een radioprogramma voor de Formule 1. Om die reden heb je nu een VPN nodig om te kunnen luisteren naar het commentaar van Jack Plooij en Olav Mol.

Sluit een VPN abonnement af via de knop hieronder en zet de instellingen op België. Vervolgens kan je direct gebruik maken van de Grand Prix Radio!

Grand Prix Radio België App

De App heeft nu een Belgische variant, waarop je wel gewoon naar het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij kunt luisteren. Echter, volgens de wet is het niet toegestaan dat ze het uitzenden in Nederland, waardoor je volgens de normale wegen niet kan luisteren. Je hoort namelijk alleen maar muziek tijdens de race in plaatst van het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij op Grand Prix Radio. Je zult een VPN nodig hebben om naar de radio van de mannen te luisteren. Hoe je dit doet, leggen we uit in dit artikel.

Grand Prix Radio België luisteren in Nederland doe je zo

  1. Allereerst moet je de Grand Prix Radio België App downloaden natuurlijk. Dit doe je via de AppleStore of de Google PlayStore.
  2. Vervolgens zoek je een geschikte VPN app. Dit is een app die er voor zorgt dat je een virtuele verbinding met het internet kan maken, waardoor de Grand Prix Radio App denkt dat je in België zit. Hiermee zorg je ervoor dat je de blokkade voor Nederlandse IP-adressen kan omzeilen.
  3. Je maakt een account aan op één van deze VPN diensten. Het advies is om voor een betaalde VPN te gaan. De reden hiervoor is dat bij gratis VPN’s je meestal zelf het product bent óf dat deze onveilig zijn (gevaar voor virussen).
  4. Vervolgens maak je via de VPN verbinding met een Belgische server. Hierdoor lijkt het er op dat je in België zit, maar in werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo. Echter, kan je hiermee wel omzeilen dat je geen toegang hebt tot de app.
  5. Vervolgens open je de Grand Prix Radio België App en open je de Radio Player. Daar kun je naar de GP radio België luisteren in Nederland!

Grand Prix Radio België werkt niet?

Werkt de GP Radio app niet? Dan komt dit waarschijlijk doordat je in Nederland bent en geen gebruik maakt van een VPN verbinding. De meeste klachten die we horen is dat mensen alleen maar muziek horen tijdens het gebruik van de app, terwijl ze voorheen in 2022 gewoon wel commentaar van de Formule 1 hoorden van Jack Plooij en Olav Mol. F1 radio België is de nieuwe oplossing, maar daar moet je dan dus wel een VPN voor hebben. Ook zijn er mensen die ons sturen met “grand prix radio niet bereikbaar”, maar dan hebben ze als het goed is het zelfde probleem.

Hoe Olav Mol luisteren?

Olav Mol is niet weg te denken uit de Formule 1. De icoon van de sport doet al ruim 25 jaar commentaar van de Formule 1, ook toen er nog geen hond naar de sport keek. Inmiddels zijn het miljoenen mensen die vastgekluisterd zitten aan de stem van Olav Mol, ook sinds de rechten van de Formule 1 van Ziggo naar ViaPlay zijn gegaan. Zijn Grand Prix Radio België werd populair, maar door het verliezen van de radiorechten in Nederland kwam hij zonder de vele miljoenen luisteraars te zitten. De echte grote fans schaffen nu een VPN verbinding aan en luisteren alsnog naar Olav! Wil je de Olav Mol radio live horen, schaf dan een VPN verbinding aan!

Grand Prix Radio VPN

Hoe kan ik Grand Prix Radio België Luisteren?

In dit artikel leggen we je uit hoe je naar de Grand Prix Radio België app kan luisteren, zodat je alsnog naar de stemmen van Olav Mol en Jack Plooij kunt luisteren!

Grand Prix Radio App werkt niet?

Dit komt doordat de radiorechten zijn verkocht aan ViaPlay en Olav Mol niet meer beschikt over toestemming om in Nederland F1 radio te maken. Je zult hiervoor de Belgische app moeten luisteren. Hoe? Dat lees je in dit artikel!