Van Gerwen wint Players Championship 2018

0
495

Michael van Gerwen pakte de eerste Players Championship-titel van het jaar toen hij James Wade met 6-4 versloeg in de finale van Event One in Barnsley Metrodome.

De 28-jarige domineerde de hele dag en was in de finale gemiddeld 103.8 toen hij de 101ste PDC-titel van zijn carrière scoorde en de winnaarsprijs van £ 10.000.

De winst was een vierde titel van het jaar voor de Nederlander, nadat hij eerder de Unibet Masters en twee Coral UK Open Qualifiers had gewonnen.

Wade, spelen in zijn eerste ProTour-finale voor meer dan een jaar, begon de laatste helder als hij brak gooien op dubbele 12 voor een 1-0 voorsprong.

Van Gerwen reageerde echter onmiddellijk, landde zijn eerste 180 van de clash en een 81-uitcheck om de pariteit te herstellen.

Hij hield vervolgens de worp vast voordat hij opnieuw brak op de honken om in een 3-1 voorsprong te komen.

Maar zijn afwerking begon toen hem te ontwijken, waardoor Wade herstelde en op 3-3 kwam te staan.

De Nederlander belandde vervolgens zes perfecte darts toen hij een poging van negen pijlen uithaalde en de zevende mist voordat hij een 48-slag liet komen om nog een keer te leiden.

Nogmaals, de benodigde doubles ontsnapten aan Van Gerwen, en Wade genivelleerd op de toppen voor 4-4.

Maar er was geen enkele reden om de Nederlander te stoppen, want hij landde een vijfde 180 voor een 68-checkout en verzegelde de titel op dubbele 18.Van Gerwen wint Players Championship 2018

Ondanks dat hij in de loop van de dag slechts 12 benen liet vallen, was Van Gerwen nog steeds niet gelukkig met zijn prestaties.

“Ik heb vandaag niet mijn beste wedstrijd gespeeld”, zei de Nederlander. “De eerste twee rondes waren slecht – ik won beide met 6-0 maar dat betekent niets.

“Ik speelde de rest van de dag goed, ik ben erg blij dat ik heb gewonnen, maar ik heb in de finale te veel dubbelen gemist.” Het is een lange dag en ik ben maar een mens. ”

Van Gerwen begon de dag met witwasoverwinningen op Terry Temple en Jermaine Wattimena.

Een 6-1 overwinning op Josh Payne zou volgen, voordat zijn eerste grote test kwam in een 6-4 overwinning op landgenoot Danny Noppert.

Een andere white wash tegen Dave Chisnall in de laatste 16, en hij boekte vervolgens zijn plaats in de finale in stijl met een bull-14-bull finish om Gerwyn Price met 6-3 te verslaan.

Wade’s run naar de finale begon met een laatste beenoverwinning op Paul Rowley. Vervolgens handelde hij comfortabel met Toni Alcinas 6-2 en Chris Dobey met 6-1.

De links-hander was vervolgens een sensationele 111 in een 6-0 overwinning op John Henderson, maar betwistbaar was zijn beste prestatie van de dag toen hij wereldkampioen Rob Cross 6-5 versloeg om de halve finale te bereiken.

Daar genoot hij van een 6-4 overwinning op Ryan Joyce, die een geweldige run beleefde tijdens zijn eerste Players Championship-evenement, om de finale te bereiken met Van Gerwen.

Joyce, een 32-jarige uit Newcastle die zijn PDC Tour Card in januari veilig stelde, versloeg Steve West, Ryan Harrington, Wayne Jones, Michael Barnard en Ron Meulenkamp om £ 3.000 te scoren.

Elders was het een goede dag voor Premier League, Star Price, die Paul Nicholson, Martin Atkins, Stephen Bunting, Michael Smith en Ian White versloeg voordat hij in de laatste vier tegen Van Gerwen aanliep.

Het was een teleurstellende dag voor wereld nummer twee Peter Wright toen hij in de tweede ronde ten val kwam, terwijl Adrian Lewis, Raymond van Barneveld en Gary Anderson allemaal derde rondliepen.

De actie gaat door op zondag in Barnsley met Players Championship Two, met alle actie live vanaf PDT-HD vanaf 12:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in