Max Verstappen: “op dag één weet ik al of ik kans maak in de top”

0
623

Max Verstappen leeft naar eigen zeggen zeer ontspannen toe naar het Formule 1-seizoen 2018. De opgedane ervaring uit zijn eerste drie jaargangen geeft hem de nodige rust voor deze winterperiode. Hij weet daarbij dus al snel of de auto goed genoeg is voor een succesvol jaar: “Na de eerste dag zeker. Ja, absoluut. “De jonge Nederlander weet dat hij er zelf klaar voor is en verwacht de ware potentie van de RB14 in Barcelona te ontdekken.

Op persoonlijk vlak hield Verstappen afgelopen winter grotendeels vast aan het voor hem beproefde recept. Toch is er op mentaal vlak wel iets veranderd. Fysiek word je natuurlijk sterker, dus je traint zwaarder, maar in het algemeen zou ik zeggen dat de voorbereiding in dat opzicht hetzelfde is”, aldus Verstappen in gesprek met sponsor Red Bull. De Nederlander leeft rustiger naar de seizoensopener in Melbourne toe. “Je bent een stuk relaxter. Je weet wat je te wachten staat. Het is meer go with the flow.

Verstappen is overtuigd van zijn eigen fysieke gesteldheid en zegt vooral afhankelijk te zijn van het geboden materiaal. Dit jaar hoopt hij op aanzienlijk betere testdagen in Barcelona. “Dat is het precies: het geeft je normaal gesproken een indruk van waar je aan het begin van het jaar staat. Maar het belangrijkste is om de betrouwbaarheid te testen en te zien hoe de auto zich tijdens de tests gedraagt.” Zo wist hij vorig jaar tijdens de eerste wintertest al meteen dat hij een moeilijk seizoen tegemoet ging.

Max Verstappen: "op dag één weet ik al of ik kans maak in de top"“Ik ben er aardig wat dagen geweest. Eind december was vrij, begin januari ook, maar daarna ben je al snel weer aan het werk. “De drievoudig Grand Prix-winnaar heeft zich afgelopen winter naar eigen zeggen goed kunnen voorbereiden en geen moment verveeld. “Gewoon thuis zijn, spelletjes spelen met vrienden, de deur uitgaan, lekker uit eten. En slapen – veel slapen!” Naast een korte skivakantie in Kitzbühel spendeerde hij ook vele, waardevolle uren in de Red Bull Racing-fabriek te Milton Keynes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in