Renault geeft toe dat de lanceringsfoto’s niet van de echte 2018-auto waren

0
416

De Franse fabrikant vroeg veel van de intrige nadat de renderings van zijn nieuwe RS18 weinig verandering lieten zien ten opzichte van zijn auto van 2017.

Het was toen nog onduidelijk of dit kwam doordat het team geen grote revisie had ondernomen, of omdat het enkele van zijn belangrijkste aero-ontwikkelingen wilde houden tot het begin van het testen of racen.

Nu heeft F1-directeur Cyril Abiteboul van Renault duidelijk gemaakt dat de omvang van het werk dat het team in de winter heeft gedaan, pas duidelijk wordt vanaf de eerste pre-season test van volgende week.

Renault geeft toe dat de lanceringsfoto's niet van de echte 2018-auto waren

 

“Om heel duidelijk te zijn, de auto die we in digitale vorm toonden was echt een presentatie voor de livrei,”

 

 

vertelde Abiteboul aan Motorsport.com tijdens een Renault-evenement in Parijs.

“Ik heb op forums gezien dat mensen dingen probeerden te extrapoleren. Wel, kalmeer jongens – probeer niet de wielbasis te berekenen, want het zal voor niets representatief zijn!

 

Renault geeft toe dat de lanceringsfoto's niet van de echte 2018-auto waren

“Zoals de meeste teams gaan we ons ontwikkelen tot het laatste moment, zodat de auto niet representatief is voor wat er te zien zal zijn in T9 en T10 [de eerste en tweede tests] en in Melbourne zal er meer volgen.

“En ook zijn er veel dingen die onder de dekking vallen. De ophanging, versnellingsbak, motorinstallatie, koeling – dat alles heeft een grote, grote sprong gemaakt in vergelijking met vorig jaar, maar dat is duidelijk niet zichtbaar. “Renault geeft toe dat de lanceringsfoto's niet van de echte 2018-auto waren

Abiteboul zei dat het team hard heeft gewerkt om voort te bouwen op het sterke chassisplatform dat het vorig jaar had, terwijl het ook veel tijd besteedde aan het sorteren van de betrouwbaarheidsproblemen die het gedurende heel 2017 met zich meebrachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in