Olympische sporters weer terug in Nederland

0
7811

De Nederlandse deelnemers aan de Olympische Winterspelen van Zuid-Korea zijn terug in Nederland. De ploeg landde rond 16.15 uur op Schiphol Amsterdam.

Speciale aankomst

Twee F-16’s van de luchtmacht verwelkomden het KLM-vliegtuig in de lucht. De straaljagers escorteerden de Boeing vanaf de grens. Een groep uitgeschakelde Nederlandse sporters keerde overigens al eerder terug uit Rio, oneerbiedig de ‘loservlucht’ genoemd. Via een oranje loper werden de sporters naar bussen geleid en vanaf daar werden ze vervoerd naar de Amsterdamse RAI voor de huldiging.

Huldiging Olympische sporters

De Nederlandse deelnemers worden vanaf 18.00 uur welkom geheten in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De locatie is inmiddels omgevormd tot de zogenoemde Coolste Baan van Nederland, waar over twee weken het WK allround wordt gehouden. Dit werd enkele jaren geleden ook al gedaan en was destijds een groot succes in Amsterdam!

Twintig medailles behaalde TeamNL in Zuid-Korea. Kjeld Nuis, de schaatser die goed was voor twee gouden plakken, ontbreekt in Amsterdam. Hij moet naar China waar volgende week het WK sprint wordt verreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in