Waarom is sporten gezond? Lees hier de 5 redenen

0
38
roland garros 2022 live stream

Sporten kan het leven van iemand veranderen. Het is goed om een sport te zoeken die bij je past, voor de een is dat bijvoorbeeld voetbal en de ander leeft zich liever uit in de sportschool. Er zijn veel mensen die krachttraining leuk vinden om te doen. Kortom doe een sport waarbij je je lekker voelt en profiteer van de 5 belangrijkste redenen:

Sterker en gezonder door het leven

Wanneer je naar de sportschool gaat moet dit wel leuk zijn om te doen. Zie je er dag na dag tegenop dan is het misschien niet helemaal jouw ding. Bij veel mensen is het in het begin de schaamte of angst, om buiten je comfortzone te treden. Ben je eenmaal aan het sporten en vind je geen motivatie, dan is het tijd om een andere sport te zoeken. Als het goed is, sport je de rest van je leven. Je lichaam blijft er sterk door en je krijgt er energie van. Wil je ook sporten als je ouder bent, zoek dan een sport die je leuk vind om te doen.

Niet nadenken tijdens het sporten

Heb je de sport gevonden die bij je past? Dit heb je snel door omdat je niet nadenkt tijdens het sporten. Sport werkt als therapie, je kunt het vergelijken met meditatie. Zodra je gaat sporten stop je met denken en ben je helemaal in je comfortzone. De energie die je krijgt van het sporten neem je de rest van de dag mee. Je voelt je ook meer ontspannen tijdens je andere werkzaamheden. Kort gezegd word je van sporten vrolijker en gelukkiger.

Plezier tijdens het sporten

Heb je een bepaald doel voor ogen, dan wil je hier natuurlijk alles voor doen. Je let op je voeding en het sporten gaat ook volgens een schema. Ook is er vaak een minimum aantal keren sporten vastgelegd binnen dit schema. Het is goed dit af en toe even los te laten zodat je flexibel blijft in je leven. Een schema hanteren is niet verkeerd, toch kan het ook heel erg beperken waardoor je het jezelf onnodig moeilijk maakt. Laat soms je schema ook los. Zolang je niet professioneel aan het sporten bent is het één van de dingen in je dagelijks leven.

Goed voor de algehele gezondheid

Sporten is zowel mentaal als fysiek goed voor je. De meeste sporten zorgen ervoor dat je lichaam van binnen en aan de buitenkant sterker wordt. Het dagelijks leven wordt op deze manier een stuk eenvoudiger, en op latere leeftijd ben je lichamelijk ook nog sterker. De kans dat je een rollator nodig hebt om te kunnen lopen verklein je ook. Gaat je conditie vooruit, dan gaat je leven ook vooruit. Vind je een sport die je echt leuk vindt om te doen, dan klinken dingen als “die zwakke rug zit in de familie” als onzin. Met sporten verbeter je de lichamelijke conditie. Hoe eerder je begint, hoe langer je profijt hebt van een gezond en flexibel lichaam.

Mindset

Voor je mindset en je hersenen is sporten ook goed. Je leert je lichaam echt goed kennen waardoor je er ook meer controle over krijgt. Omdat er meer hersenconnecties worden aangemaakt, gaan je hersenen beter werken. Dit kan ook goed van pas komen in een casino om een strategie te bedenken. Doe je een uitdagende sport, dan word je wilskracht ook beter. Dit kan goed uitkomen voor je passie, de kans is dat je eerder je dromen achterna gaat met een sterke wilskracht. Ga je je passie en dromen achterna, dan word je gelukkiger dan alleen te werken omdat je geld moet verdienen. Sporten kan je leven echt veranderen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in