WK 2022 kwartfinales: de andere wedstrijden

0
54
Turkije - Kroatië live kijken TV: Gratis Stream Online!

We weten dat Nederland het op moet nemen tegen Argentinië, maar welke andere landen staan tegenover elkaar in de kwartfinales. Hoe verliepen de wedstrijden tot nu toe en wie zijn de grootste kansmakers.

Live wedden op het WK 2022 kan je het best doen als je alle informatie over de landen hebt. Welke spelers er mee doen, de voorgaande ontmoetingen en ga zo maar door. Verantwoordelijk wedden op sport is het allerbelangrijkste.

Kroatië – Brazilië

Kroatië stond vier jaar geleden nog in de finale tegen Frankrijk. Ze verloren met 1-0 na een duel dat enorm gelijk opliep. Nu staan ze tegenover Brazilië. Een van de titelfavorieten van het WK 2022. De Kroaten werden in de achtste finale bijna uitgeschakeld door Japan. In de reguliere speeltijd en verlenging bleef de stand op 1-1 staan en dus moesten er penalty’s worden genomen. De Kroaten wonnen uiteindelijk met 1-3.

Brazilië werd maar net groepswinnaar in groep G en moest het in de achtste finale opnemen tegen Zuid-Korea. Net na het verloren duel met Kameroen wisten de Brazilianen zich goed te herpakken tegen Zuid-Korea en won met 4-1. Het duel tussen Kroatië en Brazilië vindt plaats op 9 december om 16:00 Nederlandse tijd.

Marokko – Portugal

De grootste verrassing van de kwartfinales is Marokko. In de achtste finales stonden ze tegenover Spanje. De Spanjaarden hadden ijzersterk geopend tegen Costa Rica met de 7-0 winst en waren ineens WK-favoriet. Tegen Marokko verloren ze tijdens de penalty shootout. De eerste penalty kwam op de paal en de Marokkaanse doelman wist twee strafschoppen te redden.

Portugal werd wel in de kwartfinales verwacht. Ze wonnen met 6-1 van Zwitserland en lijken klaar voor het duel met Marokko. Cristiano Ronaldo werd gepasseerd door bondscoach Fernando Santos. Waarom is nog steeds niet duidelijk. Beide partijen ontkennen dat er iets is gebeurd, maar toch lijkt er iets te spelen. De vervanger van Ronaldo, Ramos, wist een hattrick te scoren. Wellicht de beste manier om de Portugese superster te vervangen. Marokko en Portugal trappen af op 10 december om 16:00 Nederlandse tijd.

Engeland – Frankrijk

Een strijd tussen twee grote voetballanden. Engeland en Frankrijk stonden 31 keer eerder tegenover elkaar. Engeland won maar liefst 17 keer en Frankrijk maar 9. De vorige wedstrijd was op 13 juni 2017. Toen won Frankrijk met 3-2 van de Engelse.

Engeland was ingedeeld in groep B met de VS, Iran en Wales. Na een 6-2 overwinning op Wales leken de Engelse ongeslagen. Ze speelden echter gelijk tegen de VS, maar wonnen weer overtuigend van Wales met 3-0.

Het aantal WK stunten dit toernooi is ongekend. Saudi-Arabië won van Argentinië. Japan versloeg Duitsland en Spanje. Zuid-Korea won van Brazilië en Frankrijk verloor van Tunesië. Toch is Frankrijk overtuigend als groepswinnaar doorgegaan naar de achtste finales. Hier moesten ze het opnemen tegen Polen. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Frankrijk. Engeland en Frankrijk gaan van start op 10 december 20:00 Nederlandse tijd. De vier winnaars gaan door naar de halve finales op 13 en 14 december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in