Feyenoord City haalbaar? Lees het hier!

0
255

IS Feyenoord City wel haalbaar? Al jaren wordt er gesproken over een nieuw stadion en een nieuw complex, maar is het wel haalbaar? De supporters van Feyenoord hebben een grote stap gezet richting het dwarsbomen van de plannen van een nieuw stadion namelijk. Lees hieronder meer over hoe ze dit gedaan hebben en verwachten hoe dit te kunnen voorkomen.

Het gaat allemaal om het veelbesproken ‘Feyenoord City’, het plan om een nieuw stadion te bouwen voor de Rotterdamse club. Aan de Maas moet een nieuw onderkomen gebouwd worden ter waarde van 444 miljoen euro met daaromheen woongelegenheden, winkels en horeca. Tegenstanders van het bouwplan hebben echter een tegenbod gedaan van maar liefst 15 miljoen euro, zo meldt het NRC.

Sinds de opening van De Kuip in 1937is het stadion in bezit van de supporters. Sportclub Feyenoord heeft 53 procent van de eigendomsrechten van het stadion in bezit. De andere 47 procent is in handen van aandeelhouders. De voorstanders van ‘Feyenoord City’ hopen dat Sportclub Feyenoord de eigendomsrechten wil verkopen om op deze manier investeerders voor het nieuwe stadion binnen te halen.

De stichting Vrienden van de Kuip is het niet eens met de plannen voor een nieuw stadion, omdat het denkt dat dit het faillissement betekent voor de club. Zij willen De Kuip renoveren tegen lagere kosten. Mede hierom maakt de stichting zaterdag bekend een concurrerend bod te doen op de aandelen: 15 miljoen euro en daarnaast ook 40 gratis zitplaatsen voor de aandeelhouders van Sportclub Feyenoord. Maandag tijdens de ledenvergadering wordt er gesproken over de plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in