Jong Ajax wint van Jong PSV in mooi duel

0
7565

Jong Ajax had geen moeite met Jong PSV in de wedstrijd die de twee ploegen tegen elkaar speelden op maandagavond in de Keukenkampioen Divisie. Al na 5 minuten was het raak voor Ajax, dat door middel van Ryan Gravenberch op 1-0 voorsprong wist te komen. Hij was ook 1 van de uitblinkers van Jong ajax en speelde zichzelf knap vrij. Hierdoor kwam hij oog in oog te staan met Robbin Ruiter, de keeper van Jong PSV. Hij faalde niet en scoorde de openingstreffer binnen 5 minuten, 1-0.

Echter, was PSV allesbehalve kansloos in deze wedstrijd. Doelman Dominik Kotarski – de keeper van de Amsterdammers – moest na iets meer dan 20 minuten een zeer goede redding verrichten, anders zou PSV de 1-1 gaan maken. Mitchell van der Gaag kreeg zelfs nog 2 kansen hoor, en daardoor bleef het de hele eerste helft spannend tussen de twee ploegen.

Jong PSV had het wel erg moeilijk om weer terug in de wedstrijd te komen in de tweede helft. Jong Ajax heerste namelijk, alleen wist niet de 2-0 binnen te schieten en daardoor bleef altijd de angst dat PSV terug zou komen in de wedstrijd. Kotarski als doelman van Ajax zorgde ervoor dat Ajax op de been bleef, maar aan het einde van de wedstrijd kwam de 2-0 van Lassina Traoré, de spits van Jong Ajax. Hierdoor kwam Ajax op een 2-0 voorsprong en daarmee komen ze op een zesde plek in de Keukenkampioendivisie. PSV blijft op een 18e plek staan in de tweede competitie van Nederland.