Krijgt de omstreden Nederland-Argentinië match nog een staartje?

0
61
Turkije - Kroatië live kijken TV: Gratis Stream Online!

We raken er maar niet over uitgepraat. De WK-wedstrijd die op 9 december gespeeld werd tussen Nederland en Argentinië deed nogal wat stof opwaaien. Op de tribune onder de in groten getale aanwezige Argentijnen, maar ook onder de Nederlanders thuis voor de tv. Ook de statistieken liegen er niet om. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz heeft maar liefst 18 keer zijn hand naar zijn borstzakje gebracht. Inclusief één keer rood voor Denzel Dumfries.

Zelfs de VAR zorgde dit keer voor meer frustratie en ongeloof dan ooit. De bal gaat dan ook niet op de stip als Messi deze als een volleyballer uit de lucht slaat tijdens een veelbelovende actie van Oranje. Ook was er een streaker én diverse serieuze opstootjes tussen de spelers van beide landen. De FIFA start daartoe een onderzoek. Kortom, krijgt de omstreden Nederland – Argentinië wedstrijd van het WK in Qatar nog een staartje?

FIFA start onderzoek naar wangedrag en orde en veiligheid

Hoewel de bookmaker analisten van bookmakers247 de verhitte wedstrijd misschien al wel aan zag komen, had niemand de 2-2 in de laatste seconden van de verlenging nog verwacht. Helaas heeft Oranje het tijdens de strafschoppen af moeten leggen. Er gebeurde van alles. Niet alleen tijdens de strafschoppen en de verlenging, maar ook tijdens de wedstrijd zelf.

Daarop laat de FIFA een dag na de wedstrijd weten een onderzoek in te zullen stellen naar de mogelijke overtreding van art.12 en art.16. Deze artikelen staan voor de veiligheid tijdens de wedstrijden én het wangedrag van zowel de voetballers zelf als hun staf en coach. Argentinië krijgt een onderzoek naar beide artikelen. Nederland moet zich alleen verantwoorden over eventueel wangedrag van de spelers en de coach van team Oranje.

De FIFA heeft niet bevestigd wanneer het onderzoek afgerond is. Aanvankelijk zou dit mogelijk nog consequenties kunnen hebben voor de wedstrijd Argentinië – Kroatië, maar weten inmiddels dat dit niet het geval is geweest. De uitspraak laat dus op zich wachten.

En hoe zit dat eigenlijk met de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz?

We hebben ons erover verbaasd. De Spaanse scheidsrechter deelt tijdens Nederland – Argentinië een recordaantal aan kaarten uit. Niet alleen gele, maar ook een rode kaart. Dit betekent dat Dumfries het duel tegen Frankrijk in maart op z’n buik kan schrijven. Waar het eerst nog angstvallig stil bleef, reageerde hij een dag later toch op alle ongezouten kritiek. Lahoz geeft toe dat het zijn “moeilijkste wedstrijd ooit” was. Of zijn acties en beslissingen nog invloed hebben op de toekomst van de scheidsrechter, is niet duidelijk. Tal van Nederlands zijn ook helemaal niet blij met de acties van Lahoz, en laten dat ook uitgebreid weten op zijn social media, …

Het WK in Qatar is omstreden om allerlei redenen. De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië paste zich daar helemaal op aan. Toch was het ook een verrassende wedstrijd. Nederland maakt de 1-0 in de 83e minuut. Via een assist van Berghuis weet Wout Weghorst het doel van de Argentijnen te vinden. In de extra tijd is het opnieuw raak. Weghorst benut een assist van Koopmeiners. Dat doet hij door zich om te draaien in de muur en te scoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in