Barcelona met één been in halve finale Champions League

0
7824

Roma hield goed stand en kon er zo nu en dan gevaarlijk uitkomen, maar kwam vlak voor rust alsnog op achterstand door een eigen goal van Daniele De Rossi. De routinier schoot de bal vanaf de zestien ongelukkig achter doelman Alisson: 1-0.

Van de hoop die Roma in de tweede helft had, was al snel nog maar weinig over. Na slecht communiceren tussen verdediger Konstantinos Manolas en Alisson, kwam Barcelona op 2-0. De tweede eigen goal van de avond kwam op naam van de Griek.

De wedstrijd leek helemaal gespeeld toen Gerard Pique er kort daarna 3-0 van maakte. Roma leek verslagen, maar deed er toch nog alles aan om een uitgoal te maken. De Italianen kregen onder meer via Kevin Strootman grote kansen, maar vonden Marc-André Ter Stegen een aantal keren op hun weg. Even later maakte Dzeko er alsnog 3-1 van. In de absolute slotfase maakte Suarez er 4-1 van voor Barcelona, waardoor Roma over een week een stunt van jewelste nodig heeft.