Ronald Koeman tekent voor Bondscoach Nederlands Elftal

0
477

Ronald Koeman tekent volgende week een contract om het Nederlands elftal te coachen tot in ieder geval het WK van 2022, zo meldt de Telegraaf. De voormalige Barca-speler bereikte overeenstemming met de voetbalbond KNVB en tekent vrijdag zijn contract. Zijn prestaties zullen vóór of na de Europese kampioenschappen in 2020 worden geëvalueerd, aldus de krant.

Koeman bevestigde vorige week dat hij in gesprek is met de KNVB. Er wordt verwacht dat hij in maart al Oranje gaat coachen.

De Telegraaf meldt ook dat Nico-Jan Hoogma de nieuwe topsportdirecteur van de KNVB wordt en Aloys Wijnker wordt aangesteld als hoofd van de voetbalontwikkeling. Hoogma is momenteel algemeen directeur van Heracles Almelo. Wijnker is het voormalige hoofd van AZ’s jeugdacademie en werkt momenteel nog steeds in de Verenigde Staten.

Ronald Koeman tekent voor Bondscoach Nederlands Elftal

Koeman is sinds eind oktober werkloos toen hij werd ontslagen uit Everton, meldt NU.nl. Eerder in zijn carrière werkte hij bij Southampton, Feyenoord, AZ, Valencia, PSV, Benfica, Ajax en Vitesse.

 

De naam van de voormalige Barca-speler werd al genoemd om Louis van Gaal als Oranje-coach te vervangen na het WK 2014. Maar toen besloot de KNVB samen te gaan met Guus Hiddink en zijn latere opvolger Danny Blind. Dat resulteerde in een botsing tussen Koeman en KNVB-directeur Bert van Oostveen. Nu Van Oostveen de KNVB heeft verlaten, zijn er voor Koeman geen belemmeringen om als bondscoach te worden aangesteld.

De KNVB is al maanden op zoek naar een opvolger voor Dick Advocaat. Advocaat nam het over van Danny Blind in mei vorig jaar en nam ontslag in november nadat Oranje dit jaar niet in de Wereldbeker in Rusland had gestaan. In december zei Eric Gudde, de huidige directeur betaald voetbal op de KNVB, dat hij alle tijd zou nemen die hij nodig heeft om een ​​bondscoach te zoeken en hem waarschijnlijk niet vóór februari zou presenteren.

Hoewel de Nederlandse nationale ploeg het WK dit jaar in Rusland heeft gemist, heeft Oranje zes geplande wedstrijden in 2018. Dit omvat een vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland op 23 maart in Amsterdam en drie dagen later tegen Portugal in Genève, Zwitserland.

Na het WK neemt Nederland deel aan het openingsseizoen van de UEFA Nations League, een nieuw toernooi dat bedoeld is om wat meer opwinding toe te voegen dan een traditionele lei van vriendschappelijke wedstrijden. De Nederlanders zitten in groep 1 van de hoogste ranglijst van de competitie, en zetten ze in tegen Duitsland en Frankrijk.

Oranje speelt voor het eerst weg tegen Frankrijk in de Nations League op 9 september en vervolgens tegen Duitsland op 13 oktober. Ze spelen de tweede legs tegen respectievelijk Frankrijk en Duitsland op 16 en 19 november. De groepswinnaar speelt dan de andere groepsleiders voor de competitietrofee in juni en een extra kans om deel te nemen aan het volgende Europese kampioenschap, terwijl de groepsverliezer voor het seizoen 2020 degradeert naar League B.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in