Welke drie Ajacieden zouden mogelijk kunnen vertrekken in de transferperiode van 2023?

0
53
Livestream Ajax

Ajax heeft meer prijzen gewonnen dan welke Nederlandse voetbalclub dan ook. Tezamen hebben ze 35 Eredivisie-titels, 20 KNVB-bekers, en vier UEFA Champions League-titels in prijzenkast staan. De AFC Ajax jeugdopleiding is de “talentenfabriek” van de club en de reden waarom Ajax altijd zo succesvol is geweest.

In de zomer van 2022 hebben belangrijke spelers als Antony, Lisandro Martinez, Sebastien Haller, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui, de club echter verlaten. Ook zijn er geruchten dat tijdens de transferperiode van januari 2023 en ook aan het eind van het seizoen, nog meer spelers zullen vertrekken. Ben je van mening dat de volgende drie spelers zullen vertrekken in de aankomende transferperiodes, dan kun je daarop inzetten via bemybet.com. Dit online platform biedt fantastische winkansen en je maakt ook nog eens kans op geweldige acties. Daarnaast kun je inzetten op diverse voetbalcompetities en het WK in Qatar dat nu snel nadert. Laten we eens kijken naar de drie Ajax-spelers die de club mogelijk gaan verlaten in de komende transferperiode.

Edson Alvarez

Edson Alvarez is zonder twijfel een van de belangrijkste spelers in de voortreffelijke Ajax-defensie. Dit seizoen leveren Edson Alvarez en zijn mannen de beste defensieve prestaties van de Eredivisie en de defensieve middenvelder speelt zelf momenteel het beste seizoen uit zijn carrière.

In het seizoen 2021/22, speelde de Mexicaan in totaal 31 wedstrijden waarin hij 5 keer scoorde en 1 assist gaf. In het seizoen 2022/23 heeft hij tot nu toe 9 wedstrijden gespeeld en 2 assists gegevens.

Alvarez staat in de belangstelling van enkele clubs uit de Premier League clubs, waarvan Chelsea FC en Crystal Palace de twee meest serieuze kandidaten lijken.

Kenneth Taylor

Middenvelder Kenneth Taylor maakte de stap naar Ajax 1 in het seizoen 2021/22. Hij heeft tot nu toe 13 keer in de basis gestaan, 1 doelpunt gemaakt en 3 assists gegeven. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het winnen van het landskampioenschap.

Het is dan ook niet raar dat de 20-jarige middenvelder in de belangstelling staat van Premier League club Manchester United. Trainer Erik ten Hang zou hem graag willen vastleggen en weer herenigen met zijn oude ploeggenoten Lisandro Martinez en Antony. Door zijn prestaties en zijn snelle ontwikkeling, heeft Taylor inmiddels ook een uitnodiging ontvangen voor de WK-selectie van Oranje voor het WK in Qatar.

Jurriën Timber

Afgelopen zomer waren er aanhoudende geruchten dat Jurriën Timber een transfer zou maken. Algemeen wordt aangenomen dat Manchester United serieuze pogingen heeft gedaan om hem naar Old Trafford te halen.

Uiteindelijk is de 21-jarige toch bij Ajax gebleven en heeft hij een nieuw contract ondertekend dat hem tot juni 2025 aan de club verbindt. Ondertussen houdt Manchester United de centrale verdediger nog steeds in de gaten.

Het feit dat de international wederom een succesvol seizoen doormaakt zal er naar alle waarschijnlijkheid ook toe leiden dat nog meer clubs in hem geïnteresseerd raken. Het zou dan ook geen verrassing zijn als de verdediger in het nieuwe jaar alsnog vertrekt.

Timber, die veelzijdig genoeg is om zowel als rechtsachter of als centrale verdediger te spelen, heeft dit seizoen al zeven keer voor Ajax op het veld gestaan en in die hoedanigheid een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de club.

Timber zal naar verwachting ook zijn opwachting maken voor Oranje tijdens het WK in Qatar waardoor hij alleen nog maar in waarde zal toenemen. Ajax zal er dus rekening mee moeten houden dat ze Timber vroeger of later toch kwijt gaan raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in