Spelers van Ajax die kans maken om hun land te vertegenwoordigen op het WK 2022

0
72
livestream Nations League 2023

Het is geen verrassing dat Ajax vaak goed vertegenwoordigd is op het wereldkampioenschap voetbal. En dan hebben we het natuurlijk over de spelers. Nu het WK in Qatar voor de deur staat gaan we kijken welke Ajacieden kans maken op de WK-selectie van hun eigen land. Maar denk je nu te weten welke spelers er zo meteen op het WK goed gaan scoren, dan is het natuurlijk mogelijk om daar geld op in te zetten. Om je een speurtocht op internet naar een betrouwbare partij te besparen hebben we alvast enkele legale, betrouwbare bookmakers voor je op een rijtje gezet. Het is natuurlijk altijd belangrijk om meerdere bookmakers te vergelijken om er zo achter te komen welke het beste bij je past. 

Nederland

We staan er natuurlijk niet van te kijken dat de meeste Ajacieden die kans maken op een plekje in de selectie van hun land uit Nederland komen. In de voorselectie was er zelfs plek voor acht spelers van de club. Het gaat om Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Devyne Rensch, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Een bekende international die op dit moment niet meer in beeld is bij Nederland, is Owen Wijndal. Hij speelde afgelopen seizoen maar vijf partijtjes en lijkt daarom niet snel in de basis van Ajax naar voren te komen. 

Mexico

Mexico is een van de landen die zelfs meer dan één Ajacied kan oproepen om te spelen voor de nationale club. Edson Álvarez is de afgelopen jaren al meerdere keren voor Mexico in actie gekomen. Het lijkt erop dat de verdediger hierdoor een vaste stek in elftal van Mexico te hebben. Hoewel hij Ajax afgelopen seizoen wilde verlaten, heeft hij de zomer toch nog meegepakt. Daarnaast hebben we natuurlijk nog Jorge Sánchez. Ajax kocht hem voor 5 miljoen van club América en heeft tot nu toe acht partijen voor de Amsterdamse club gespeeld. Naast Edson lijkt Jorge verzekerd te zijn van een plekje in de selectie van zijn thuisland. 

Ghana

Met al zestien interlands op zijn naam weten we wel zeker dat Mohamed Kudus zeker zal worden toegevoegd aan de selectie van Ghana. Waar Mohamed eerst hard moest vechten voor een plekje in de opstelling van Ajax is hij nu niet meer weg te denken. Sinds Mohamed bekend is in de voetbalwereld heeft hij geen wedstrijd gemist voor het nationale team. 

Servië

Als we het over Servië hebben dan bedoelen we natuurlijk Dusan Tadic. Aan het begin van het jaar leek hij een beetje moeite te hebben om uit de verf te komen. Na in totaal zeven assists en twee keer gescoord te hebben heeft hij zichzelf flink bewezen. In het verleden speelde hij al 90 interlands voor het nationale team van Servië. Tijdens het WK in Qatar zal hij als aanvoerder aan de slag gaan. Hierdoor kunnen we concluderen dat hij zichzelf van een plekje in de selectie heeft verzekerd. 

Argentinië 

Als laatste hebben we nog speler uit Latijns-Amerika. Het gaat om Lucas Ocampos. Met tien interlands op zijn naam voor zijn thuisland Argentinië hebben we het hier wederom niet om een kleine speler. We zien het gebeuren dat hij na het WK niet meer terugkeert naar de Amsterdamse club. Sinds Sevilla hem heeft verhuurd aan Ajax hebben we hem eigenlijk alleen nog maar op de bank zien zitten. Er wordt zelfs gesproken dat Sevilla hem komende winter terug wilt. Hier staan we natuurlijk wel van te kijken omdat hij juist naar Amsterdam was gekomen om op het wereldkampioenschap terecht te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in