Wie gaat het WK 2022 winnen?

0
60
livestream Nations League 2023

Het is bijna zover op 20 november 2022 gaat het WK van start. Het gastland van dit jaar is Qatar. Een omstreden beslissingen van de FIFA, waardoor het een interessant toernooi belooft te worden. Voetbalanalisten en experts hebben hun gedachten losgelaten over de kansmakers op het WK. Op de vraag ‘Wie gaat het WK 2022 winnen?’ hebben we misschien geen direct antwoord, maar dit zijn de favorieten.

Je goed inlezen over wie de favorieten zijn en de wedstrijden in de groepsfase te volgen kan voordelig zijn voor het plaatsen van sportweddenschappen op het WK. Alle casino online met een sportsbook bieden de weddenschappen aan. Ga op zoek naar de beste quoteringen en maak de wedstrijden extra spannend met een WK weddenschap.

FIFA-wereldranglijst

Laten we eerst even naar de FIFA-ranglijst kijken. Hier worden alle landen gerangschikt aan de hand van hun punten. De punten worden verdiend door het leveren van prestaties. Brazilië is de nummer 1 op de lijst met 1841.3 punten. Na de Brazilianen komen de volgende landen:

–       België

–       Argentinië

–       Frankrijk

–       Engeland

–       Italië

–       Spanje

–       Nederland

–       Portugal

–       Denemarken

Het is niet zo dat België en Brazilië nu de favorieten zijn. De bovenstaande landen worden misschien in de achtste finales en kwartfinales verwacht, maar het zegt niks over de huidige vorm van de landen. De lijst is een indicatie van de beste landen op dit moment. Frankrijk is de regerend wereldkampioen. Ze stonden in de finale tegenover de nummer 12 op de lijst Kroatië.

De favorieten van het WK

Van de grote voetballanden wordt altijd verwacht dat ze het goed gaan doen, maar dit is lang niet altijd het geval. Kleinere landen die doorbreken naar de kwartfinales zorgen voor de beste verrassingen.

Dit jaar worden Brazilië en Argentinië tegenover elkaar verwacht in de finale. Het Brazilië voor de laatste keer met bondscoach Tite lijkt helemaal klaar te zijn voor het wereldkampioenschap. Kijkend naar de selectie zien we alleen maar talent en kwaliteit rondlopen. Brazilië heeft vijf keer eerder het WK gewonnen en heeft hiermee het record.

Argentinië is het team van Lionel Messi. Het is zijn laatste WK. De Argentijnen zijn in vorm. Ze verloren voor het laatst een wedstrijd in 2019 tegen Brazilië.

Winkansen Oranje op het WK

Dit willen we natuurlijk allemaal weten. Hoe ver kan Oranje komen op het WK? Als we het aan bondscoach Louis van Gaal vragen zegt hij dat de finale zeker haalbaar is. Tijdens het bekendmaken van de selectie heeft van Gaal een oproep gedaan naar alle fans om Oranje te komen steunen.

De bondscoach verwacht met de huidige selectie heel ver te kunnen komen. Er zitten een aantal verrassingen bij zoals Noa Lang en het niet meenemen van Joey Veerman en Cillessen. De keeper van NEC was heel erg boos en teleurgesteld.

Van Gaal zei tijdens het bepalen van de selectie dat hij absoluut geen geblesseerde spelers ging meenemen. Hij heeft een uitzondering gemaakt. Memphis Depay raakte tijdens het duel tegen Polen geblesseerd aan zijn bovenbeen. De aanvaller zit toch bij de selectie en is hopelijk op tijd fit.

Nederland is ingedeeld in groep A met Qatar, Senegal en Ecuador. Hier is Oranje de groepsfavoriet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in